Kültür Tuğlası

Cezbedici ortamlar için tasarlanmış farklı renk seçenekleri ile ortamın farklı bir atmosferde görünmesini sağlayan kültür tuğlası modellerinde sıcak, soğuk ve doğal tonlar kullanılarak harika bir ambiyans oluşturulmaktadır. Renklerin tek kullanılmasının mümkün olmasının yanı sıra istenilen zevk ve renk kombinasyonlarının da kültür tuğlası modellerinin oluşturulması söz konusu olmaktadır. Kültür tuğlası 3 farklı çeşidi ile müşterilerin beğenisine sunulmaktadır. Şöyle ki:

  • Taşra Tuğla; farklı renk çeşitliliği ile iç ve dış mekan tasarımlarında özel izler taşımaktadır. İstenilen renk kombinasyonları sayesinde zevk ve tarza hitap eden model evin iç ve dış cephelerinde kullanılmaktadır. İşletmelerde de rahatlıkla tercih edilebilecek ürün sayesinde modern bir görünüm elde etmek mümkün olmaktadır.
  • Antik Tuğla; antik çağların havasını mekana taşıyan modelle şık, tarih kokan, modern bir çizgi yakalamak mümkündür. Kültür tuğlası uygulamaları iç ve dış mekanlarda istenilen alanın rahatlıkla dekore edilmesi bu ürünlerle söz konusu olmaktadır.
  • Retro Tuğla; eski yapıdaki mekanların yapılandırılmasını sağlayan model sayesinde keskin hatlar ve doğal renklerle tasarım yapılması mümkündür. Ev ve iş yerlerinde rahatlıkla tercih edilebilecek olan Retro tuğlaları ile renkli, otantik, sıcak bir atmosfer yaratmak mümkün olmaktadır. Isı ve ses yalıtımının rahatlıkla gerçekleştiği modellerde doğal ve hijyenik bir ortam oluşturulmaktadır.

Kültür Tuğlası Bursa

Ana merkezi Bursa olan Zentaş firmasının özel ürünleri arasında yer alan Kültür Tuğlası Bursa modelleri diğer tuğlalardan farklı seçenekleri ve uygun fiyatları ile tercih edilmektedir. Hafif yapısı ve kolay uygulanabilirliği sayesinde etkili sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Geleneksel tasarımı sevenler için Taşra tuğlası ortama farklı renk seçenekleri harika bir hava kazandırmak için geliştirilmiştir. Her türlü mekana uygulanabilen ürünler birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Antik Tuğla geçmiş çağlarda bulunan detayların ön plana çıkarıldığı renk ve dokulara sahiptir. Özellikle kızıl ve koyu kahve tonları dönemin genel havasını yansıtan tarih detayları ile dikkat çekmektedir. Retro tarzı kültür tuğlası tercih edildiğinde gri, beyaz tonlarının hakim olduğu silik ama keskin hatlı tasarımlar akla gelmektedir. Kültür tuğlası son derece şık ve doğal görünümü ile birçok kişinin tercihleri arasında yer almaktadır.

Kültür Tuğlası Modelleri

Kültür Tuğlası Modelleri uygulanacak olan mekanın tarzına ve dekoruna göre farklılık gösterebilir.  Geçmişten günümüze kültür tuğlalarının yaygın olarak kullanılan yapılar olduğunu görüyoruz. Mekânın şık bir görünüme kavuşması için çaba sarf edenlerin ilk tercih ettiği ürünler arasında kültür tuğlaları yer alır.

Mekân dekorasyonlarının baş aktörü olan kültür tuğlalarının genellikle kiremit renginde olduğu göze çarpmaktadır. Farklı renk ve şekillerle mekâna nostaljik bir hava katmak isteyen kişilerin değişik renklerde kültür tuğlasına rastlanmaları mümkündür.

Farklı renk ve tasarımdaki mekânlar, insanların dikkatini çeken yapılardır. Günümüzde insanların mekân yapılarında geçmişe meyletme eğilimi gösterdiği görülmektedir. Bu tür eskinin miraslarını kültür tuğlaları ile hissedebilirsiniz. Kültür tuğlaları mekâna farklı bir hava katmanın yanında dikkat çekici bir zaman sihrini de içinde barındırıyor.

Kültür Tuğlası Uygulama

İç ve dış mekanlarda kullanılacak olan kültür tuğlası uygulama öncesinde öncelikle yüzeyin alanı tespit edilmektedir. Sonrasında alan uzunluğu ve yüksekliği ölçülmektedir. İki değerin çarpılması sonucunda yüzey alanı tam olarak bulunmaktadır. Bu alanda farklı oluşumlar var ise; pencere kapı gibi bu boşluklar da toplam alandan çıkarılmaktadır. Kültür tuğlası uygulama yapılması için gereken malzemeler bir araya getirilerek harcın ortalama 0.5-1 cm kalınlığında alana sürülmesi sağlanır ve sonrasında tuğla ilgili bölgeye yerleştirilir. Genel olarak uygulama bu şekilde gerçekleşmektedir.

İlgili Link : Kültür Taşı Nasıl Seçilir?

Kültür Tuğlası Modelleri

Kültür Tuğlası Ölçüleri

Oldukça hafif yapılı olan kültür tuğlası düşük maliyetli ve kolay taşınabilir olma özelliği ile müşteriler tarafından fazlası ile tercih edilmektedir. Solmayan renkleri ve yalıtım olma özelliği sayesinde; evlerde, iş yerlerinde, şömine gibi alanlarda tercih edilmektedir. Kültür tuğlası üretilirken pomza kumu, porland çimento, kırma taş kumu, demiroksit boya gibi malzemeler karıştırılmaktadır. Hazırlanan bu karışımlardan belirlenmiş olan kültür tuğlası ölçüleri ile kalıplara doldurulmaktadır. Dondurulmaları sonrasında belli ölçülerde üretimi yapılmakta ve bu sabit ölçülü tuğlalar rahatlıkla kullanılabilmektedir. Ölçüleri ise üretilen taşın kalınlığı ve dokusuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ortalama 1-2,5 cm arasında boyutta üretilerek mekana uygulanmaktadır. Dış etkilere dayanıklı olan ürün modern çizgisi ve hafif olma özelliği ile tercih edilmektedir.

.

Kültür Tuğlaları Nereden Kullanılır

Eski medeniyet izleri taşıyan kültür tuğlası, farklı kültürleri yansıtma özelliğinden bu ismi almışlardır. Duvar kaplamalarında yeni açılan işletmelerin yaygın olarak kullandığı bu taşlar mekân sahiplerinin en önem verdiği tasarımlar olmuştur.

Eski dönemlerde de yaygın olarak kullanımlarına rastladığımız kültür tuğlalarının günümüzde de dekor amaçlı bolca kullanılmasına rastlıyoruz. İç mekân tasarımlarında tercih edilen argümanların başında kültür tuğlaları yer alıyor. Çimento hammaddeli kültür tuğlası iç mekân tasarımında olduğu gibi dış mekânın şık bir görünüm kazandırılmasında da aktif olarak kullanılıyor. İçeriğinde renk vermesi için renk pigmentleri kullanılmaktadır. Tüm içeriğini genel olarak incelediğimizde içeriğin çimento, pomza, kum ve boya pigmentlerinden ibaret oluştuğu görülmektedir.

Kültür tuğlası, inşaat malzemesi satan ya da iç dekorasyon işi yapan işletmelerde bulunabileceği gibi internet üzerinden de çeşitli renk ve modellerde seçilerek online olarak alınabilmektedir.