kültür taşı fiyatları

Kültür Taşı Fiyatları

A

Kültür taşı fiyatları ve özellikleri konusunda detaylı bilgiler sunacağımız bu yazımızda, sizler de kültür taşı ile ilgili pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Son zamanlarda pek çok kişi tarafından tercih edilen kültür taşı, sahip olduğu özellikleri ve çekici görüntüsü ile en çok tercih edilen duvar taşı uygulamaları arasında ön plana çıkar. Dekorasyon uygulamalarında yaygın olarak kullanılan bu taş, aynı zamanda, duvar kaplama malzemesi olarak da tercih edilir.

Kültür Taşı Çeşitleri

Kültür taşı, hammaddesi çimento olan ve birbirinden farklı dekorasyon uygulamalarında kullanılan bir taş olma özelliği taşır. Doğal kalker taşlarının öğütülmesi sonucu kum haline getirilen çimento, renk pigmentleri ile farklı kalıplara dökülür. Bunun ardından yüksek ısıdaki fırınlarda kültür taşı üretimi yapılır.

Kültür taşları genelde duvar kaplama başta olmak üzere iç dekorasyon uygulamalarında tercih edilir. Aynı zamanda pek çok farklı çeşidi ile dekoratif uygulamalar için alternatif çözümler sunar ve bu sayede mekanlarda şık ve göz alıcı görüntülerin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Kültür taşı çeşitleri aşağıdaki gibidir;

  •  

Kültür Taşının Özellikleri

 

Dekorasyon uygulamalarının vazgeçilmezlerinden biri olan kültür taşı, gerek görünüşü gerekse de bulunduğu ortama kattığı ambiyans ile çok fazla tercih edilen taşlar arasında yer alır. Genel olarak baktığımızda ise kültür taşının özellikleri aşağıdaki gibi sıralanabilir;

    • Kültür taşı bulunduğu her ortamda zarif ve gerçekçi bir görüntü sergiler.
    • Ayrıca izolasyon ihtiyacının olduğu alanlarda bu taş ile istenen izolasyonu sağlamak mümkün olur.
    • Yüzeylerde sıvı olmaması halinde rahatlıkla uygulama altına alınabilir.
    • Kültür taşları, su ya da nemden hiçbir şekilde etkilenmez. Bu özelliği sayesinde uygulanan bölgelerde daha sonradan ekstra işlemler gerektirmez.
    • Bu taş kolay bir şekilde kopmadığı gibi kırılma da meydana getirmez.
    • Uygulandığı her alandan istenen anda kaldırılabilir ve çıkarılan taşın yerine farklı bir kültür taşı uygulanabilir.
    • İsteğe bağlı olarak farklı dekoratif uygulamalar için tercih edilebilir. Kesilebilir özelliği sayesinde kitaplık, abajur ya da aydınlatma ürünü olarak kullanılabilir.
    • Kültür taşları aynı zamanda mekanların ikiye bölünmesinde etkili olur. Bu taşlar ile sütun ya da kemer yaparak mekan bölmeleri meydana getirmek mümkündür.
  • Diğer yandan iç dekorasyon uygulamalarında ise şömine ve buna benzer köşelere uygulanabilir.

En iyisini satın alın. Yalnızca bir kez ağlarsınız.”
Miles Redd

Kültür Taşı Fiyatları Nelerdir?

Kültür taşı fiyatları genel olarak üretimde uygulanan kalite ve m2 gibi kriterlere göre değişim gösterir. İç mekan tasarımlarının önemli bir bileşeni olan kültür taşlarının fiyatları ile ilgili detaylı bilgiler almak için öncelikle kaplama yapılacak olan alanın boyutlarının belirlenmesi ve çeşit konusunda karara varılması gerekir. Bunun ardından kültür taşı fiyatları ile ilgili daha net bilgiler edinmek mümkün olur.

Yorum Yazabilirsiniz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir